Wyniki konkursu kulinarnego pt. "SMAKI ZNAD POPRADU"
W ramach V Festivalu Czarnej Owcy, który odbył się 1 września w Hotelu Piwniczna SPA&Conference, zostały ogłoszone wyniki konkursu kulinarnego pt. „Smaki znad Popradu”. Konkurs został podzielony na trzy kategorie: gotowe dania i desery, produkty i przetwory oraz napoje w tym napoje alkoholowe.
Wyniki konkursu:
KATEGORIA GOTOWE DANIA I DESERY:
- 1 miejsce - jagnięcina z rożna, Tadeusz Kluska
- 2 miejsce - placek pasterski z cebulą i boczkiem - Danuta Kulig Stowarzyszenie Młodów - Głębokie
- 3 miejsce - moskaliki z pastą z bryndzy - Zofia Cieślikowska
KATEGORIA PRODUKTY I PRZETWORY:
- 1 miejsca - deska serów, Agnieszka Jeżowska
- 2 miejsce - borowiki marynowane, Halina Gumulak
- 3 miejsce - korbacze, Renata Gumulakova
KATEGORIA NAPOJE W TYM NAPOJE ALKOHOLOWE:
- 1 miejsce - wino Rubus Cerasus 2018 Emila Ortyl
- 2 miejsce - nalewka "Babcyna Cetyna" Marcelina Kubiak
- 3 miejsce - nalewka "Bzinka z kumoskom" Małgorzata Polańska-Kubiak
NAGRODA JURY VIP - nalewka "Babcyna Cetyna"
GRAND PRIX KONKURSU - deska serów