Wyniki konkursu kulinarnego pt. "SMAKI ZNAD POPRADU"

W ramach V Festivalu Czarnej Owcy, który odbył się 1 września w Hotelu Piwniczna SPA&Conference, zostały ogłoszone wyniki konkursu kulinarnego pt. „Smaki znad Popradu”. Konkurs został podzielony na trzy kategorie: gotowe dania i desery, produkty i przetwory oraz napoje w tym napoje alkoholowe.

Wyniki konkursu:

KATEGORIA GOTOWE DANIA I DESERY:

  • 1 miejsce - jagnięcina z rożna, Tadeusz Kluska
  • 2 miejsce - placek pasterski z cebulą i boczkiem - Danuta Kulig Stowarzyszenie Młodów - Głębokie
  • 3 miejsce - moskaliki z pastą z bryndzy - Zofia Cieślikowska

KATEGORIA PRODUKTY I PRZETWORY:

  • 1 miejsca - deska serów, Agnieszka Jeżowska
  • 2 miejsce - borowiki marynowane, Halina Gumulak
  • 3 miejsce - korbacze, Renata Gumulakova

KATEGORIA NAPOJE W TYM NAPOJE ALKOHOLOWE:

  • 1 miejsce - wino Rubus Cerasus 2018 Emila Ortyl
  • 2 miejsce - nalewka "Babcyna Cetyna" Marcelina Kubiak
  • 3 miejsce - nalewka "Bzinka z kumoskom" Małgorzata Polańska-Kubiak

NAGRODA JURY VIP - nalewka "Babcyna Cetyna"

GRAND PRIX KONKURSU - deska serów

Kalendarz wydarzeń

TMP
Facebook
Dzień Dobry TVN. Turystyczny Szlak Uzdrowisk Małopolski 17.08.2019 r.
KOLEJE MAŁOPOLSKIE
W KRAJ PIWNICZNA
Znad Popradu
MIODNY SZLAK

Na skróty: